Belföld

Semjénéknél kilincsel Gyurcsány pártja

A Demokratikus Koalíció arra kéri a KDNP-s honatyákat, hogy ne szavazzák meg az új országgyűlési törvényt, amely elvenné a párttól a frakcióalakítás jogát.

A javaslat szerint a Demokratikus Koalíció (DK) azért nem alakíthat képviselőcsoportot, mert nem indult az előző országgyűlési választásokon, és nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. A DK politikusa, Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy a KDNP szintén nem indult önállóan a választásokon.

Az ellenzéki képviselő megjegyezte: ha a kereszténydemokraták nemet mondanának a tervezetre, az nem kapná meg a szükséges kétharmados többséget, így a DK a KDNP-hez hasonlóan alakíthatna frakciót.

A honanya idézett Máté evangéliumából is: “szeressétek ellenségeiteket!”. Szerinte ráadásul a DK nem is ellensége, csak politikai riválisa a KDNP-nek, amelyet a Fidesz megpróbál elhallgattatni.

A Hír24 videoriportere a napokban megkérdezte Gyurcsány Ferencet és Mesterházy Attilát, vállalnának-e egy kamera előtti szembesítőshow-t a kérdésben. Kattintson ide, ha kíváncsi a részletekre!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik