Belföld

Kétvágányúsítást a Győr-Sopron-Bécs vonalon

Megkezdődtek a Győr-Sopron-Bécs vasúti pályaszakasz korszerűsítésének, ezen belül kétvágányúvá tételének előkészítési és tervezési munkái az év elején – áll a GYSEV közleményében.

A kétvágányúsításra azért van szükség, mert a Győr–Sopron vasútvonalon közlekedő nagyszámú IC-, gyors- és személyvonat mellett ez a szakasz Magyarország egyik legnagyobb teherforgalmat lebonyolító vasútvonala. Ahhoz, hogy a személy- és teherszállításban tartani lehessen a szolgáltatás minőségét, elengedhetetlen a vasútvonal kapacitásának növelése – írják.

A közlés szerint a korszerű, átépített vasúti pálya kisebb zaj- és rezgésterhelést jelent a vasútvonal környezetében élők számára. Az óránként 160 kilométeres sebességet lehetővé tevő, kétvágányú pálya építését tervezi a GYSEV.

Emellett könnyebb ki- és beszállást lehetővé tevő, magasabb peronokat, biztonságos, liftekkel felszerelt gyalogos-aluljárókat terveznek kiépíteni, a megállókban pedig korszerű – képes és hangos, valós idejű információkat közlő – utastájékoztató rendszert telepítenek majd.

A munka egyik elemeként a következő három hétben felmérést készítenek a soproniak utazási szokásairól, igényeiről – ismerteti a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik