Belföld

Hivatali visszaélés a befogadó faluban?

Házkutatás volt a Heves megyei település polgármesteri hivatalában és a polgármester házában. A helybéliek uzsoraügyről beszélnek, a község vezetője cáfol.

Hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást a nyomozásra kijelölt Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Dankóné Nagy Éva szóvivő csupán annyit árult el, hogy vizsgálják a lefoglalt bizonyítékokat.

A Heves Megyei Hírlap úgy tudja, hogy házkutatás volt a tarnabodi községházán és Pető Zoltán polgármester káli otthonában. A községben elterjedt hírek szerint a rendőrök uzsorával kapcsolatos eseteket vizsgálnak.

A település vezetője kijelentette: él egy csoport a faluban, amely évek óta próbálja őt pellengére állítani, ám áll minden vizsgálat elé. A jövő hétre ígért részletes nyilatkozatot az ügyben.

A 900 lakosú Tarnabod a 2004-ben útjára indított Befogadó falu programról vált ismertté. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan családoknak biztosított otthont. Azóta 15 család telepedett le a Heves megyei községben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik