Belföld

Gyurcsány nem vicces a Facebook szerint

Gyurcsány Ferencen nem igazán gúnyolódnak a magyar Facebook-felhasználók. Szijjártó Péternek az arcszerkezetét korrigálnák, Orbán viszont lealázta az almát.

Ha a magyar társadalom legalább olyan jó humorral rendelkezik, mint a virtuális párja a Facebook dimenzióban, akkor nem lehet nagy baj. A magyar néplélek mindig is szerette a politikai poénokat. Bár Hofi óta minden kicsit nehezebb, a világháló segítségével már bárki nevetségessé teheti a hatalmat és a hatalmaskodókat.

Azért a vicc az úr

A politikai tartalmú, vagy politikai céllal, de humoros formában, csupán a vicc kedvéért létrehozott „rajongói oldalak” közül talán az első, ami annak idején jelentős tagságot volt képes összegyűjteni a Vajon lehet-e több rajongója ennek a szép almának, mint Orbán Viktornak?.  Az oldal egy ideig szépen pörgött és betöltötte küldetését, ám a miniszterelnök azóta több almahosszal megverte a szép pirost. Az almának 49 ezer, Orbán Viktornak viszont több mint 130 ezer rajongója van ez idő szerint.  Tartalmában sajnos a civil humor egyre többször keveredik a rátohonyáskodó politikai véleményblogokkal, felhívásokkal, komoly tartalommal, de éles szemű észrevételükért azért kijár a respekt. Ha pedig a jelenlegi kormányfő egyszer úgy döntene, hogy lemond, nyugdíját sem kell féltenie az újraelosztás mumusaitól. A Felajánlom Orbán Viktornak egyhavi jövedelmemet, ha lemond csoport 844 tagjának fizetése még közmunkás 47 000 forinttal számolva is 39 millió 668 ezer forint lenne.

„Napirenden a sztrájkjog, fél kettő”

A miniszterelnök egyébként személyében is hatékonyan alkalmazza a humor fegyverét saját facebook oldalán. Ezt támasztja alá ez a kép aláírása is, amelyet a valószínűleg Szijjártó Péter által kattintott fotó alá helyezett el: „A Parlament elfogadta a Médiatörvényt. Napirenden a sztrájkjog, fél kettő”. A kormányfő szóvivőjével viszont mindössze egy Serpenyőt Szijjártó Péter arcába csoport foglalkozik.

Gyurcsány Ferenc és a madártej (Forrás: Facebook)

Az örökös nemezis, Gyurcsány Ferenc esetében meglehetősen szűkös a kínálat, az avasi lakótelep messiása a vele foglalkozó legnépszerűbb oldalt maga szerkeszti. Felhozhatnánk a legviccesebb oldalként a Gyurcsány Ferenc szimpatizánsok rajongói halmazát, ám ez olcsó poén lenne. A Facebook-társadalom szerint Gyurcsány Ferenc egyszerűen nem jó poéntéma.

Népszavazás helyett 5-ös dolgozatot

A legnagyobb ellenzéki párt sem kavarja fel az állóvizet. Az aszongya az mszp, hogy lehet más a politika?! hogy nem szakad le az ég.., a Soha többé MSZP !!! és az utáljuk az MSZP-t mellett szinte üde színfolt viszont az MSZP oldaláról kitiltottak társasága. Egyelőre csak 30-an vannak, de ha a szoci oldal adminjainak, vagy a lelkes aknamunkások aktivitásán múlik, akkor még megszaporodhat a létszám.

A Jobbikkal senki nem akar poénkodni, viszont az ország területét a legutolsó kisközségig lefedték Zagyvarékastól Bácsbokondig a települési rajongói csoportok. Az újlipótvárosi Jobbik csoportot hiába kerestük. Az LMP-vel egy (vélhetően) kommunikáció és médiatudomány szakos egyetemi hallgató foglalkozik egyedül humoros formában, de szigorúan érdekből. Az Előbb lesz 200.000 aláírásunk, mint az LMP-nek, mert mi az ötösre hajtunk oldal tulajdonosa ezzel a kezdeményezéssel kívánja teljesíteni az órán kitűzött feladatot: 1000 lájkot kell összegyűjtenie az Információs társadalom 5-ösért. Innen is csókoltatjuk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik