Belföld

Elkerülik Győr-megyét a migránsok?

Hetedével kevesebb illegális migránst fogtak el tavaly Győr-Moson-Sopron megyében, mint egy esztendővel korábban. Más útvonalak népszerűbbé váltak.

Tavaly 507 határsértőt gyűjtöttek be régiónkban, ami 70-nel kevesebb, mint az előző évi adat. Komárom-Esztergom megyei 160-as szám viszont több mint ötszöröse az egy évvel korábbinak és az áv utolsó hónapjaiban nyolcvan embert próbáltak meg Kőszeg térségében Ausztriába juttatni. Mindez azt jelzi, hogy megyénket egyre inkább elkerülik a migránsok, s ahogy a szakemberek mondják, újraélednek a korábbi “alvó” útvonal.

Tavaly legnagyobb számban afgánok menekültek, de ők is fogynak Győr-Moson-Sopronban:  tavalyelőtt 162-t, tavaly 77-et fogtak el. A koszovói migránsok száma egy év alatt 101-ről 50-re csökkent. Ugyanennyi volt tavaly a magát török állampolgárnak valló próbálkozók száma, ez viszont duplája a 2010-es adatnak.

Nőtt azon pakisztániak száma, akik Győr-Moson-Sopron megyéből próbáltak Ausztriába jutni, kilencről 37-re, továbbá 18-18 palesztin és marokkói kísérelte meg illegálisan átlépni a határt; előbbiek száma 29-vel kevesebb, mint egy évvel korábban, utóbbiaké viszont megkétszereződött.

Tavaly 27 embercsempészt fogtak el, ami nagyjából megfelel az utóbbi évek átlagának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik