Belföld

Tavaszi lombtakarítás a győri lakótelepi zöldterületeken

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. március 21-én kedden megkezdte a tavaszi lombtakarítási feladatok elvégzését.

A meteorológiai tavasz első napján Győr-Gyárváros városrészben, a Szeszgyár lakótelepen elindított munka során a GYŐR-SZOL Zrt. kiemelten kezeli a lakótelepi zöldterületeket-tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba kommunikációs menedzser.

A lombgyűjtés ott történik, ahol az őszről maradt még falevél. Ilyen helyek lehetnek például a cserjék közötti zöldterületi részek. Ezzel együtt fontos cél a lakótelepi parkolók szegélyei mellett lerakódott anyagok eltávolítása is. A zöldterületi lomb és parkoló takarítás Gyárvárosban március 27-ig tervezetten a Mátyás téren, az Ipar út főút felőli részein, a Stadion utcában, a Tompa utcai lakótelepen és a Puskás Tivadar utcában az Ipar út és Szövetkezet út közötti szakaszon történik meg.

A program március 26-ától Marcalváros I. és II. városrészekben, majd március 28-ától a József Attila lakótelepen és Győrszabadhegyen folytatódik. Április első napjaiban következik Adyváros és Nádorváros.

Sziget és Újváros városrészekben a „Rom Po Drom” (Cigány az úton) Egyesület, míg a Belváros és Révfalu kiemelt parkjaiban a GYŐR-SZOL Zrt. dolgozói végzik el a munkát.

A szegélytisztítás megvalósíthatósága érdekében a Győr-Szol Zrt. tisztelettel kéri a gépjármű tulajdonosokat, hogy a parkolás alkalmával a fenti időpontokat figyelembe véve az útpadka szélét lehetőség szerint hagyják szabadon. Így a meghatározott takarítási feladatok hatékonyan elvégezhetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik