Belföld

Óraátállítás: változik az éjszakai járatok menetrendje

A MÁV és a BKV készül a vasárnap hajnalra, Ferihegyet nem érinti az átállás.

Vasárnap hajnali kettő órakor három órára kell átállítani az órák mutatóit, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás. A nemzetközi vonatokat (Wiener Walzer, Kálmán Imre, Metropol, Beograd, Muntenia, Ister, Tisza) külföldön éri az óraátállítás, így ezek a járatok késéssel érkeznek a célállomásukra.

A belföldi forgalomban a Budapest-Székesfehérvár vonalon háromnegyed 3 helyett 3 órakor indul a szerelvény Székesfehérvárról, a Budapest-Szob vonalon pedig 2 óra 4 perc helyett 3 óra 4 perckor érkezik meg a szerelvény Szobra.

A Budapest-Szolnok vonalon a 2 óra 20 perckor Szolnokra érkező szerelvény az átállás miatt 3 óra 20 perckor érkezik. Debrecenből 2 óra 11 perc helyett 3 órakor, Mátészalkáról 2 perc, Lajosmizséről pedig 14 perc késéssel, éjjel 3 órakor indulnak el az érintett szerelvények.

A BKV-nál az óránkénti, vagy annál gyakoribb követési idővel közlekedő 6-os villamos és az éjszakai járatok 2.00 és 2.59 közötti indulásai elmaradnak.

Az órás követésnél ritkább, illetve csak meghatározott időpontokban induló járatok esetében egyedi menetrend lesz, ezekről a cég honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A Liszt Ferenc repülőteret az átállítás közvetlenül nem érinti, mivel egyetlen légitársaságnak sem lesz úton lévő, Budapestre tartó járata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik