Belföld

Lázár János megmentené a makói kórházat

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 03. 23. 12:40

A polgármester azt javasolja a kormánynak, hogy a vásárhelyi és a makói kórház közös irányítás alatt működjön.

A vásárhelyi polgármester elmondta, sokan megkeresték a térségből, hogy megoldást találjanak a helyzetre, mivel megszűnésre vár a makói szülészeti osztály és a kórház sorsát bizonytalannak tartják. Ezért Lázár János azt javasolja a kormánynak, hogy a két intézmény kerüljön egy irányítás alá.

Javaslata szerint azt követően, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet állami fenntartásba kerül – várhatóan 2012 júniusától -, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház és Rendelőintézet vezetését is átvenné Kallai Árpád, az Erzsébet kórház főigazgatója.

Lázár János úgy véli, a két intézmény integrálása Makón az eddiginél jobb színvonalat garantálna, megoldaná az orvoskérdést, a szakszemélyzeti problémákat és a kapacitásgondokat, s a főigazgató az elmúlt években bebizonyította, hogy alkalmas egy kiváló egészségügyi intézmény megszervezésére.

Ez az integráció képes lenne megmenteni Makón a szülészeti osztályt, fejlesztéseket hozhatna, és átültethetők, finanszírozhatók lennének a Vásárhelyen meglévő népegészségügyi programok is – sorolta az előnyöket a polgármester, hangsúlyozva, hogy szerinte “a makói kórház hosszú távú sorsa bizonytalan, a biztos megmaradáshoz Hódmezővásárhelyen keresztül vezet az út”.

Kallai Árpád főigazgató elmondta: ha a kormány támogatja az integrációt, akkor a legfontosabb, hogy megmarad a makóiak kórháza. Emellett kiszámítható, erős, megingathatatlan kórházegyüttes jön létre a térségben, megvalósul az intézmények közötti tökéletes párbeszéd, a feladatok összehangolása, a kapcsolatok erősítése. Amennyiben létrejön az integráció, az átalakításokat a hagyományokat megtartva gyorsan kell végrehajtani, az ottani betegellátás csorbítása nélkül, a kórházi személyzetre a legkevesebb bizonytalanságot hozva – tette hozzá a főigazgató.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.