Belföld

Sztrájkra készülnek a volános buszvezetők

Az utazási kedvezmények megvonása ellen tiltakoznának. Három dél-dunántúli megyében és Veszprémben állhat le a tömegközlekedés.

Azonnal megkezdi a munkabeszüntetés szervezését a három dél-dunántúli megyében – Baranyában, Somogyban és Tolnában -, valamint Veszprémben működő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet, ha az Országgyűlés jelenlegi formájában fogadja el a személyszállítási törvényt. Ez ugyanis megvonja a Volán-társaságoknál dolgozók és családtagjaik utazási kedvezményét.

A több mint 800 tagot tömörítő szervezet elnöke egy felmérésre hivatkozva azt állította: mindez nem jelentene számottevő megtakarítást a fuvarozócégeknek, viszont a dolgozók körében komoly indulatot válthat ki a döntés.

Dobi István hozzátette: a volános dolgozók eddig 20 év munkaviszony után utazhattak ingyen a járatokon bárhol az országban. Aki ennél rövidebb ideje dolgozik a vállalatnál, azoknak az adott megyén belül nem kellett jegyet venniük.

A családtagok évente két, oda-vissza útra érvényes díjmentes jegyet, továbbá nyolc 50 százalékos kedvezményre jogosító füzetjegyet igényelhettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik