Belföld

Rakétaműszerész-oktatás Fehérváron

P. Horváth Ágnes

2012. 03. 22. 14:59

A Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred altisztképzésnek most először ad otthont.

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola rakétaműszerész hallgatók szakmai gyakorlati óráit a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredében tartják.

Az öt rakétaműszerész altiszt jelöltet az MH Összhaderőnemi Parancsnokság haditechnikai főnök képviseletében Balogh László mérnök alezredes, kiemelt főtiszt; az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató ezred parancsnokának képviseletében Solymosi Ferenc mérnök alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte.

Mivel a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred a fegyverjavításban egyedüli képességekkel rendelkezik, így az ezred kiemelt feladatként kezeli a kiképzések támogatását, a gyakorlati képzések lebonyolítását.

Az ezred bázisán altisztképzés még nem volt, de országos szintű rakéta technikusi tanfolyam, valamint osztályba soroló vizsga már több alkalommal is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Balatonfenyves, 2014. június 13.
Gardatetemek a Balaton partján, Balatonfenyvesnél 2014. június 13-án. Az elmúlt napokban mintegy 20 ezer gardatetemet gyűjtöttek be a Balatonnál, a halpusztulás oka egyelőre ismeretlen.
MTI Fotó: Varga György

Temetővé válhat a Balaton egy időre

Andratx, 2018. június 11.
Villámok cikáznak az égbolton a Baleár-szigeteken fekvő Andratx felett 2018. június 11-én. (MTI/EPA/Cati Cladera)

Időjárás: egyre nagyobb veszélybe kerülünk

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.