Belföld

Miből lesz a győri cserebogár?

A Győri Tehetségnap több éves múltra tekint vissza. Idén az oktatási intézményekben dolgozó szakemberek részvételével ismét megrendezték az egész napos konferenciát.

A Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó munkacsoportjaként működő Talentum Műhely akkreditált Tehetség-pontként a géniusz ifjúság felkutatását, és foglalkozások szervezését végzi. Az intézmény évről-évre megrendezi tehetségnapját, melyet ezúttal március 22-én tartottak Győrben. A „Hátrányból előny, a rejtett tehetségek felfedezése és gondozása” című konferenciát a Gábor László Építőipari Műhelyiskola szomszédságában található, TISZK központban rendezték meg, ahol az iskolák vezetői és nevelői találkoztak.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a rendezvény fővédnöke elmondta, hogy Győr számára is fontos, hogy van a városban egy olyan tanító társadalom, akik nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségek felkarolására. „Győrben nagyon sok jó képességű gyermek van, és ezt erősíti a folyamatosan fejlődő iskolarendszerünk” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A szakmai előadások mellett a győri intézmények tehetséges diákjainak műsora színesítette a találkozót. A magas színvonalú, tehetséggondozó munkának egyébként éppen ők a felfedezettjei, azok a gyerekek, akikben már tudatosult, hogy igenis erősek valamiben és ezt a képességet ápolniuk, fejleszteniük kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik