Belföld

Lemondott a Soproni Petőfi Színház igazgatója

Lemondott posztjáról Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója.

Mint az MTI-nek elmondta, azért döntött a távozás mellett, mert a színház fenntartója nem hosszabbította meg Huszti Péter művészeti tanácsadó szerződését. Darvasi Ilona az MTI értesülését megerősítve csütörtökön közölte: múlt hétfőn nyújtotta be lemondását, megbízatása pedig április 12-vel szűnik meg.

Döntésének egyetlen oka volt: a fenntartó vezetője “nem tartott igényt” Huszti Péter tevékenységére, azaz nem hosszabbított vele szerződést – mutatott rá a távozó igazgató. “Én Huszti Péterrel jöttem Sopronba, és ha itt nincs szükség egy ilyen művészre és szakemberre, akkor nekem sincs itt dolgom” – jelentette ki Darvasi Ilona, aki 2007. február 1-je óta vezette a soproni színházat.

“A szezon természetesen rendben le fog menni. Az új vezető kinevezése az önkormányzat feladata” – közölte Nyerges Ferenc, a teátrumot fenntartó ProKultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője. Kuslics Balázs, a soproni városháza sajtófőnöke az MTI érdeklődésére jelezte, a színházzal és a ProKultúra Sopronnal kapcsolatos kérdéseket a városvezetés a közgyűlés elé fogja terjeszteni. Mint mondta: ez akár már a következő, jövő csütörtökön tartandó ülésen megtörténhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik