Belföld

Felszámolná a BKV a Baross téri csatateret

A legkorábban 2013 végére szűnhetnek meg az áldatlan állapotok a fővárosi Baross téren, amely 2008 márciusa óta van lezárva a 4-es metró építése miatt. A BKV újra kiírta a közbeszerzést a tér rendezésére, a munkák becsült értéke áfa nélkül 6,5 milliárd forint - írja a Napi Gazdaság.

A pályázat nyertesének feladata lesz a Baross tér és a csatlakozó utcák út- és járdaszakaszainak bontása, a közművek, a trolibusz-felsővezeték, a közvilágítás, az elektromos és hírközlési hálózatok bontása, illetve újak építése, a villamospálya bontása, az aluljárórészek bontása és új aluljáró építése, az aluljáró bútorainak szállítása. Díszkivilágítást kell felszerelni a Keleti pályaudvar épületére és az áthelyezett Baross-szoborra. A munkák része egy BKV-végállomás létesítése a Keleti pályaudvar indulási oldalán, a 4-es metró szellőzőjének kivezetése, egy fedett utasvárakozó építése, valamint a tér zöldfelületének, díszburkolatának rendezése.

A nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi határideje május 2., így – az eredményhirdetést követően – a munkák legkorábban a második félévben kezdődhetnek, a befejezés pedig 2013 vége lenne – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik