Belföld

Előre fizetős villanyórák a monori cigánytelepen

A hatóságok szerint a speciális szerkezetekkel meg lehet akadályozni a szegény családok eladósodását. Nem mellékesen az áramlopásnak is elejét vennék. Videóriport.

Előre fizetős villanyórákat szerelnek fel Monorban, a cigánytelepen. Minden háztartás kap egy ilyen szerkezetet. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke szerint a villanyórákkal megelőzhető, illetve megállítható a nehéz helyzetben lévő családok eladósodása, valamint a rendszer bevezetése véget vethet a veszélyes áramlopásnak is.

„Ott, ahol a villany és a víz hiányzik elképzelhetetlen a felzárkóztatás. Ott, ahol volt, de kikapcsolják, nagyon gyorsan elkezdődik a zuhanás” – fogalmazott Vecsei Miklós az MTI-nek. Monoron nem mindenki örül az előre fizetős óráknak.

Nézze meg videós beszámolónkat:

A monori cigánytelepen ötvenöt háztartásban mintegy négyszázan élnek, korábban sokan közülük több százezer forint adósságot is felhalmoztak. Az előre fizetős órák felszerelésével amellett, hogy villanyhoz jutnak a háztartások, az adósság növelése megállt és megkezdődött a tartozások rendezése is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik