Belföld

Angol nyelvi adok-kapok

17 angoltanár jelölt tölti 6 hetes gyakorlati kurzusát Győrben. Az Észak-Írországból érkezett végzős tanító hallgatók a program ideje alatt, a győri iskolákban oktatják a gyerekeket.

Több mint 20 éves múltra tekint vissza az északír University of Ulster és Győr kapcsolata. A nyelvi gyökereket 10 éve a Hatos és Társa Nyelviskola ápolja, akik ebben az évben is vendégül látják a partnerintézmény hallgatóit. Azt a 17 főt, akik a 6 hetes gyakorlati idejük alatt a győri intézményekben tanítják a diákokat. „Ezzel a programmal nemcsak arra van lehetőségünk, hogy ápoljuk a nemzetközi kapcsolatainkat, hanem arra is, hogy a városban tanuló gyerekek anyanyelvi szinten is megismerkedjenek a választott idegen nyelvvel. Arról nem is beszélve, hogy mostani vendégeink között vannak írek és amerikaiak, de van egy tajvani, egy szaúd-arábiai és egy bangladesi résztvevőnk is, így más kultúrákat is felfedezhetnek a gyerekek” – mondta a Győr24-nek Dr. Molnárné Szabó Katalin, a Hatos és Társa Nyelviskola angol programfelelőse.

A Teaffle-kurzus tagjai is örülnek a lehetőségnek, hiszen így nem csak személyenként, hanem teljes osztályokon gyakorolhatják pedagógus készségüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik