Belföld

Wáberer visszatért és ösztöndíjat ad a legjobbaknak

Egykor a Széchenyi István Egyetem hallgatója volt, most pedig már maga segíti a campuson tanulókat. Wáberer György újabb ösztöndíjasokat köszöntött.

Az egyik legismertebb hazai szállítmányozási cég tulajdonosa Wáberer György több éve segíti a győri egyetemen tanuló diákokat. Eddig 220 fiatal vehetett át ösztöndíjat a vállalkozótól, összesen 32 millió forint értékben. Március 20-án újabb 10 logisztikus jelölt kapta meg tanulmányi eredménye elismeréseként a kitüntetést, havi 30 ezer forintos támogatáshoz jutva ezzel. „Nagyon nagy segítség ez az ösztöndíj, főként nekem, hiszen az iskola mellett dolgozom is, azért, hogy a tanulmányaimat finanszírozni tudjam. Most egy kicsit spórolni is tudok majd.” – mesélte Ferenczy Csilla, a campus egyik ifjú logisztikusa a keddi átadón.

Az adományozó azt mondja a tehetségek ápolása és felkarolása nagyon fontos, ezért ahogy csak tudnak, segítenek a fiataloknak. „A cégcsoportnál az-az életfilozófiánk, hogy ha megtehetjük, akkor azokat a szorgalmas diákokat, akik szívesen tanulnak, vagy dolgoznak tudományos munkákban, segítsük egy kis plusz forrással, hogy még inkább az ismeretek gyarapítására tudjanak fókuszálni.” – mondta Wáberer György tulajdonos.

A Széchenyi Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói egyébként ebben a tanévben a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett 20 Győri Universitas, 2 dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László, 2 Szemerey Lóránd, 7 Horváth Ede és egy Palotai Zoltán, félévente pedig 15 zenekari, 10 Waberer’s és 7 OPannon – Work ösztöndíjra pályázhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik