Belföld

Tribolt Lajosé az idei Penna Regia Díj

Tizenhatodik alkalommal adták át Székesfehérváron az újságírók elismerését célzó Penna Regia Díjat.

Köszöntőjében Cser-Palkovics András annyit mondott, hogy ezt a díjat minden esztendőben csak egy újságíró kaphatja, aki munkásságával Székesfehérvár javát, annak ismertségét szolgálja. Sokat tanakodtunkk, de Tribolt Lajos neve szóba sem jött, hiszen természetesnek véltük, hogy elődeink neki már biztos átadták ezt a díjat, s megdöbbentünk, amikor kiderült, hogy nincs a Penna Regia listán – mondta a polgármester.

Tribolt Lajos újságíróTribolt Lajos Fejér megye egyik legolvasottabb, legkedveltebb újságírója, s ezt nem csak írásainak köszönheti, hanem az íráshoz való hozzáállásának. A Fejér Megyei Hírlap újságírója tipikusan az a ritka újságíró, aki alázattal viseltetik az olvasóval szemben és könyörtelennek a témával szemben.

Tribolt Lajos a díj átadása után csak annyit mondott: meg vagyok hatódva. A dunaújvárosi lakós amolyan régi vágású fűzfapoéta, aki busszal jár dolgozni Székesfehérvárra, tollal ír, szereti az esszéket, publicisztikái csattannak, érzékeny mindenre, ami a közt szolgálja, könyörtelen mindennel szemben, ami éppen a közt zárja ki. Világnézete megyeszerte ismert, mégsem erről beszélnek, ha Triboltról van szó, és ezt igazolta az is, hogy az ünnepségen minden megjelent újságíró szeretettel köszöntötte, s a taps ereje egyformán nagy volt bal- és jobboldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik