Belföld

Terrorról tizenéveseknek

A Holokauszt Emlékközpont munkatársa tartott rendhagyó tolerancia órát szerdán a Jedlik iskola tanulóinak. A diákok a foglalkozáson egy egészen más szemszögből pillanthattak bele a vészkorszak történéseibe.

A Holokauszt Emlékközpont legfontosabb tevékenysége a világháború történetének oktatása, illetve a kötelező tananyagon felül egyéb ismeretanyagok, érdekességek átadása a diákságnak. A központ tolerancia programja éppen erről szól, segít a gyerekeknek a múlt feldolgozásában, és abban, hogy a jelen kor kihívásait is kezelni tudja az ifjúság. Az intézmény előadók segítségével az iskolákba is eljuttatja a megértést és a békés együttélést népszerűsítő kezdeményezését, így március 21-én a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola diákjai is megismerkedhettek a programmal.

A szerdai rendhagyó órán elsőként egy rövid kisfilmet tekinthettek meg a tízedikes tanulók, mely a zsidók kivégzését mutatta be a Duna parton. Ezután a szakember interaktív beszélgetésre invitálta a fiatalokat, kíváncsi volt, hogy ők mit tudnak a ’44-45-ös áldozatokról és egyáltalán a rasszizmus és az antiszemitizmus problémáiról. Domonkos László, a Jedlik igazgatója elmondta, hogy a Holokauszt Emlékközpont ingyenes szolgáltatását minden intézménynek érdemes lenne kipróbálnia, hiszen a szemléletes prezentációból sokat tanulhatnak a gyerekek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik