Belföld

Októberre kész a négy települést érintő csatornázás

Teljesen csatornázott lesz Fehérvár, valamint összegyűjtik a szennyvizet a Velencei-tó vízgyűjtőjén lévő 3 településről.

67 %-a készült el a Székesfehérvárt, Pátkát, Pákozdot és Seregélyest érintő szennyvíz-elvezetés. Európai uniós támogatással, nettó 8,57 milliárd forintos költséggel megvalósuló 190 kilométer csatornából 128 kilométert építettek már ki. A kész szakaszokon megtörtént a részműszaki átadás és az üzembe helyezési eljárás, Székesfehérvár öreghegyi és kisfaludi városrészében 660 ingatlan számára lehetővé vált a hálózatra való rákötés – mondta Hullay Gyula, a projekt menedzsere.

Tájékoztatása szerint az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Programja (KEOP) keretében, 5,47 milliárd forint európai uniós, valamint 0,96 milliárd forint hazai költségvetési támogatásból, továbbá 2,14 milliárd forint önkormányzati önerő felhasználásával kiépítésre kerülő teljes hálózatra 6.744 háztartás csatlakozhat rá.

A projekt megvalósításával teljes lesz Székesfehérvár csatornázottsága, a három másik településen pedig megoldódik a szennyvíz összegyűjtése, valamint a székesfehérvári központi szennyvíztisztító telepre való elszállítása.

A csatornahálózat kiépítésével javulnak az érintett helységekben élő több mint húszezer lakos életkörülményei, valamint jobb lesz a Velencei-tó és a felszín alatti vizek minősége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!