Belföld

Lármáztak majd babát égettek az adyvárosi ovisok

Nagy ricsajjal űzték el a telet az adyvárosi Szivárvány Óvoda csöppségei szerdán, a hagyományos Télkergető Karneválon. A menet végén a rontást jelképező kiszebábút is tűzre tették az ovisok.

A tavaszi napéjegyenlőség jegyében idén 12. alkalommal rendezte meg a Szivárvány Óvoda a Télkergető Karneválját, hogy a picik nagy ricsajjal elűzzék a telet. Ezúttal több mint 220 aprótalpú téltemető vett részt a mulatságon, akiket természetesen szüleik is elkísértek.

Az ovisok menetét a Gabalyda Bábszínház csepűrágója vezette, de a Szkíta Sólyom Baranta Csapata is képviseltette magát. A csörgő-zörgő, zenés felvonulás az óvodától indult a Kuopio parkig, majd onnan vissza az intézmény előtt található játszótérig. Itt a barantások mutatták be a tavasz-tél küzdelmét, de Szabó Balázs tárogatóművész is megszólaltatta hangszerét.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt az óvoda igazgatója, Ábrahám Erika találta ki, aki a Győr24-nek elárulta, hogy a fő cél mindenképpen a hagyományteremtés. „Korábban a farsangi időszak végéhez kötöttük a karnevált, de nemrégiben úgy döntöttünk kicsit kitoljuk a naposabb idő beköszöntéig a felvonulást, hogy a gyerekek nehogy megfázzanak. Ez egy hagyományteremtő menet, tele kedves népszokásokkal. A célunk az, hogy Adyváros szürkeségét és téli csendjét megtöltsük élettel és vidámsággal, és felrázzuk az itt lakókat téli vackukból.

Az összejövetel leglátványosabb része minden évben a rontást jelképező kiszebábu égetése. A „máglyára” idén is rádobták a rongybabát, így, és egy kis tűztánccal zárták a karnevált a szivárványosok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik