Belföld

Bírság: 20 ezer forint a kecskefej kiakasztójának

Pénzbírságot kell fizetnie Gál Szabolcsnak, aki január 7-én, egy levágott kecske fejét akasztotta ki a soproni Fidesz-iroda ajtajára.

Gál Szabolcs azt mondta: véleménynyilvánításnak szánta tettét. A férfi ellen rendőrségi eljárás is indult, majd a bíróság elé került az ügy. A döntés a napokban lett jogerős.

– A demokrácia alapja a véleménynyilvánítás szabadsága, semmi különös nem történt, mint akkor sem amikor korábban a Kossuth téren a minisztérium bejárata elé levágott, véres marhafejet dobtak egy akkori tüntetés résztvevői – nyilatkozta Gál Szabolcs, miután jogerős lett a rá kirótt húszezer forintos pénzbírság. – Jelen ügy és az említett tüntetés között a különbség csak annyi, hogy ismereteim szerint a nevezett tüntetés résztvevőit véleménynyilvánításuk miatt nem vonták felelősségre, én meg garázda lettem. 

– Úgy vélem, senkit nem bántottam, kárt nem okoztam, nem is akartam okozni. Kompromisszumot kellett kötnöm önmagammal, a garázdaság miatti ítéletet nem tudom, nem tudtam könnyen elfogadni, azonban a húszezer forintos büntetést tudomásul vettem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik