Belföld

A KDNP egy európai összeesküvésről és a szegedi kismamabérletekről

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 03. 21. 08:44

A párt szerint a radikális jobboldalt erősítik a Magyarországot ért támadások.

Az “összehangzó” támadások belülről indulnak, és az európai baloldal politikai szándékaival, illetve egyes médiumok törekvéseivel felerősítve vissza is térnek Magyarországra – mondta a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője egy pártrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Harrach Péter szerint a támadások oka részben az, hogy a hazai baloldal nem tudja vereségét feldolgozni, a liberális baloldal – eszmei alapon – a rendezett világ megteremtését kifogásolja, és emellett gazdasági szempontok is keresendők a folyamatok hátterében.

Az alkotmányozás befejeződött és a parlament a sarkalatos törvények többségét is megalkotta már. A KDNP sajátos felvállalt feladata jelenleg, hogy keresztény-szociális pártként képviselje azokat az érdekeket, amelyek az átlagemberek mindennapjait teszik elfogadhatóbbá és szebbé – fogalmazott a frakcióvezető. A honatya példaként a munkatörvénykönyvének elfogadását említette, ahol a KDNP-nek sikerült a védett korban lévők és a gyermekszülés után a munkavilágába visszatérők érdekeit megjelenítenie.

Kalmár Ferenc, a párt szegedi képviselője hangsúlyozta, a kereszténydemokraták az emberek oldaláról igyekeznek a politikát értelmezni. A politikus a szegedi KDNP-s képviselők által a közelmúltban elért eredmények közül a “kismamabérlet” és rakparton történő ingyenes parkolás bevezetését említette.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.