Belföld

Több mint 1500 állásajánlat a 4. Virtuális Állásbörzén

Több mint harminc cég, ezerötszázat meghaladó állásajánlatával indul kedden a Profession.hu virtuális állásbörzéje. A csütörtökig tartó rendezvény ajánlatai között az idén először regisztráció nélkül lehet böngészni.

A börzén pályakezdő informatikusokat, mérnököket, értékesítőket, pénzügyi végzettségű fiatalokat és tapasztalt szakembereket is várnak. Közép- vagy alapfokú végzettséggel rendelkezők egyaránt találhatnak képzettségüknek megfelelő munkát az ajánlatok között.

A kiállítók többsége az IT-szektorból érkezik. A közlemény szerint az érdeklődőket valósághű virtuális felület várja, ahol “barangolhatnak” az állásbörze standjai között, majd kattintással megjeleníthetik az adott céghez tartozó ajánlatokat, chaten keresztül élőben beszélhetnek a munkaadó képviselőjével és természetesen beadhatják az önéletrajzukat is.

Emellett lehetőség nyílik karrier-tanácsadáson való részvételre, ahol minden érdeklődő személyre szabott válaszokat kap az állásportál szakértőitől. A tavalyi adatok alapján az várható, hogy az idén is jelentős számú érdeklődő lesz a különféle, hiányszakmának számító mérnöki és informatikai területekről.

Az előző évben a százezret is meghaladó látogatószámból 12 ezren érkeztek ezekről a szakterületekről, közülük 4800-an regisztrálták is magukat az adatbázisba. Az idei évben a Profession.hu látogatottsági mutatói alapján további növekedés valószínűsíthető, hiszen februárban rekordot döntve hetvenezer fölé emelkedett a napi oldalletöltések száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik