Belföld

Sepp Laubner-kiállítás nyílt Győrben

Az egyik legnevesebb kortárs burgenlandi képzőművész, Sepp Laubner festményeiből nyílt kiállítás hétfőn a győri Leier City Centerben.

Az eseményen az MTI érdeklődésére az alkotó elmondta: a most kiállított 28 mű zöme az utóbbi másfél év termése, noha a legrégebbit fél évtizede alkotta. A tárlatot nem központi gondolat köré szervezte; “megnéztem ezt a csodálatos teret, és kitaláltam, mely munkáim érvényesülnének itt a legjobban” – mondta.

Hozzátette: mindig is a boldogságot, az életörömöt vitte vászonra, ezért sem véletlen, hogy – sok esetben nagyméretű – akrilképeinek zömén az átlagosnál intenzívebb színeket használ.

Megnyitójában Simon Róbert Balázs, Győr gazdálkodási ügyekért felelős alpolgármestere arról beszélt: ezer gazdasági, kereskedelmi szál köti össze Ausztriával, különösen pedig Burgenlanddal a kisalföldi megyeszékhelyet, de a gazdasági mellett fontos a kulturális kapcsolatépítés is.

Saját honlapján a művészről azt tudhatjuk meg: 1949-ben született Kismartonban, húsz éves korától négy esztendőn keresztül végzett tanulmányokat a bécsi képzőművészeti akadémián, 1976-ban pedig megalapította a Cselley-malom (Cselley Mühle) névre hallgató “akcióközpontot” a burgenlandi Oszlop (Oslip) településen.

Számtalan kiállítása nyílt Ausztriában, de jelentkezett dél-koreai tárlattal is tíz esztendővel ezelőtt. 1991-ben a győri Eszterházy-palotában csodálhatták meg munkáit az érdeklődők.

Ugyanitt olvasható, hogy Sepp Laubner művei kórházak és szőlőbirtokok mellett egyebek mellett a kismartoni városházán láthatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik