Belföld

A többség bízik a szabadságharcosokban

A Nézőpont Intézet legújabb felmérésében a válaszadók 72-89 százaléka egyetértett Orbán Viktor kormányfő március 15-i beszédének főbb üzeneteivel. A cég szerint a kormányzati és ellenzéki tüntetéseken megjelentek közötti számbeli különbség is jól szimbolizálta a kormánypártok kimagasló támogatottságát a töredezett ellenzékkel szemben - írja a Magyar Nemzet.

A válaszadók 80 százaléka egyetértett azzal, hogy “a magyar szabadságharcosok mindig előbbre vitték a világot”, s csak 20 százalék gondolta ellenkezőleg. Tízből hét megkérdezett osztja a miniszterelnöki beszédben megfogalmazott álláspontot, miszerint Magyarország könnyen idegen érdekek gyarmatává válhat. Ugyanakkor 72 százalék szerint ez “határozott nemzeti érdekérvényesítéssel” elkerülhető, míg 28 százalék pesszimista a kérdésben.

A válaszadók 79 százaléka egyetértett azzal, hogy egy ország akkor szabad, ha pénzügyileg független, és tízből kilencen úgy vélik, a jegybank csak akkor független, ha meg tudja védeni a magyar gazdaságot az idegen érdekektől – derült ki a Magyar Nemzet által ismertetett felmérésből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik