Belföld

Waberer’s ösztöndíjak logisztikusjelölteknek

2001-ben indult Győrött a Széchenyi István Egyetemen a Waberer’s ösztöndíj.

A névadó, Wáberer György egykor az intézmény hallgatója volt, ma a legnagyobb hazai szállítmányozási cég tulajdonosa és vezetője. Ezúttal 22. alkalommal veheti át 10 fő logisztikusjelölt a havi 30 ezer Ft-ot jelentő, fél évre elnyerhető támogatást. Eddig 220 hallgató volt a cég ösztöndíjasa, s közel 32 millió forintot adományozott a cég e célra.

A Waberer’s ösztöndíjak 2012. tavaszi félévi átadása 2012. március 20-án, kedden 14.00 órakor az Igazgatási épület 2. emeleti tanácstermében lesz. Az átadáson részt vesz Wáberer György, a Waberer’s Holding elnök-vezérigazgatója, az ösztöndíj alapítója.

Sikeres pályázata alapján a cég ösztöndíjasa lesz két székesfehérvári, közlekedésmérnöki Bsc képzésben tanuló hallgató, Antalvári Judit és Szalkai Krisztina. Három új ösztöndíjas, a kunhegyesi Bódis Tamás, a beledi Pandur Gergő és a gencsapáti Pásztor Máté logisztikai mérnök mesterszakos. Öten – a komáromi Baladincz Emőke, a répcelaki Csorba Tímea, a mosonmagyaróvári Ferenczy Csilla, a gencsapáti Horváth Dóra és a csornai Karakai Nóra – logisztikai menedzsment mesterszakon tanul.

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói ebben a tanévben a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett – az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében – 20 “Győri Universitas”, 2 dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László, 2 Szemerey Loránd, 7 Horváth Ede és 1 Palotai Zoltán, félévente 15 zenekari, 10 Waberer’s és 7 Pannon Work ösztöndíjra pályázhatnak. Kiváló tudományos, művészeti, kulturális és sporttevékenység alapján a Szenátus félévente 120 hallgató munkáját ismeri el. A Practing Alapítvány céges ösztöndíjával félévente mintegy félszáz hallgató iparvállalatoknál ismerkedhet a mérnöki, informatikusi, közgazdasági munka gyakorlatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik