Belföld

Szakmai díjakat adtak át a fogyasztókért

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 03. 19. 12:21

Pályázatot írtak ki idén február elején a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díj elnyerésére. A jelöltek felelősségteljes és etikus piaci magatartását vizsgálták elsődlegesen.

Az Egyesült Államok elnöke, John F. Kennedy 1962. március 15-én adta ki történelmi nyilatkozatát a négy alapvető fogyasztói jogokról: biztonsághoz, információhoz, választáshoz és képviselethez való jog. Azóta újabb pontokkal bővült a fogyasztok alapvető jogainak lehetősége, és szigorodott az elbírálás is. Ennek tükrében hirdette meg a székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktató Pont, valamint Székesfehérvár Önkormányzata a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat.

A pályázatra a kereskedelem, a szolgáltatás és a gyártás területén működő, Fehérváron tevékenykedő társas és egyéni vállalkozások, nonprofit szervezetek jelentkezhettek, illetve jelöltethetők voltak.

Domokos Tamás igazgatóMint Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesületének igazgatója, a program gazdája elmondta: nagyon szigorúak voltak a feltételek, hiszen nem csak a kiírt etikai normáknak, a partnerekkel történő felelősségteljes magatartásnak kellett megfelelni, de a társadalmi normákat is ki kellett elégíteni. Magyarul a jelentkezőknek vagy jelölteknek nem lehet köztartozása, gazdaságilag stabilnak kell lennie. Sokan voltak, akik a feltételek láttán visszaléptek – mondta Domokos Tamás.

A három kategóriában meghirdetett szakmai megmérettetésen 23 cég maradt talpon. Ezek közül az ECP 1012:2012 protokoll alapján választották ki a nyerteseket.
Gyártás kategóriában a SEAWING Kft., amely biztonságtechnikai rendszerek fejlesztésével, gyártásával foglalkozik, nyerte a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat.
Szolgáltatás kategóriában a Kirst Optika, amely 1957. óta Fehérváron működő szolgáltató, kapta a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat.
Kereskedelmi kategóriában pedig az Alba Csavar Bt., mely száz százalékban magyar vállalkozás, főbb területük a kötőelemek, szerszámok és munkavédelmi berendezések, ruházat kereskedelme, nyerte el a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat.

Róth Péter alpolgármesterA fogyasztóvédelem eszköz az öntudatos polgár kialakulásához, márpedig egy ezer esztendős városnak, mely koronázó fővárosa volt Magyarországnak, öntudatos polgárokra van szüksége – mondta Róth Péter alpolgármester. Hozzátette: ráadásul ha civilszervezetek és gazdasági képviseletek kezdeményeznek egy játszótérben való szereplést, akkor amellett a városvezetésnek is ott a helye, hiszen abból csak haszna lehet Fehérvárnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.