Belföld

Semjén védőpajzsban

Az év tizenegyedik hetében szó esett a budapesti Wass Albert Színházról és a trianoni pitykéről, a megpofozott EU-ról és az örök magyarság védőpajzsáról, továbbá a kormánypárti és az ellenzéki '48-ról. Dumagyűjtemény.

Az utcát és talán a következő választást is az a politikai erő fogja megnyerni, amelyik a huszonéveseknek is tud mondani valami hihetőt. Hargitai Miklós újságíró (Népszabadság, március 12.)

 

Lesz még ebben a bűnös városban Horthy Miklós-szobor és Wass Albert Színház. Szilágyi György Jobbik-politikus Budapestről (Józsefváros, március 13.)


Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

A határokon túl, ahol Trianon nem pityke, hanem mindennapi tapasztalat, tudják: azokat a határokat csak az Európai Unión belül lehet lebontani. Klecska Ernő újságíró (Fejér Megyei Hírlap, március 13.)

 

Az Uniót nem megpofozni kell, hanem megszégyeníteni. Kerényi Imre rendező (Echo TV, március 14.)

 

Egyetemi tanárként egészen biztos vagyok a kormány jó szándékában. Kiss László jogász, a magyar alkotmánybíróság tagja (Zalai Hírlap, március 14.)

 

Az Orbán-kormánynak azzal a koncepciójával, hogy a kormányzás legyen hatékonyabb, egyetértek. Sárközy Tamás gazdasági jogász (168 Óra, március 14.)

 

Itt állunk egy újabb elbukott szabadságharc után – még ha rézágyú helyett szóvirágokkal vívtuk is. R. Tóth Gábor újságíró (Délmagyarország, március 14.)

 

Azt akarjuk, hogy Magyarország a saját tengelye körül forogjon. Orbán Viktor miniszterelnök (Hír TV, március 15.)


Fotó: Kummer János

 

Az EU maradt a kétharmados többség jóformán egyetlen ellensúlya. Göncz Kinga szocialista politikus (Magyar Narancs, március 15.)

 

Szerintem a választók jobban támogatnák a Fideszt, ha éreznék, hogy nem ellenségnek tartja az ellenzéket. Lipták Béla amerikai közéleti személyiség (Heti Válasz, március 15.)

 

Félszocializmus kezd kialakulni. Kupa Mihály volt pénzügyminiszter (ATV, március 15.)

 

Mi itt, Szegeden nem engedünk a 48-ból, európai polgárok maradunk. Botka László szocialista politikus, szegedi polgármester (Délmagyarország, március 15.)

 

Kiállunk Magyarországért az Európai Unióban is, mert nem engedhetünk 48-ból. Czomba Sándor Fidesz-politikus, foglalkozáspolitikáért felelős államtitkár (Zalai Hírlap, március 16.)

 

Nekünk, magyaroknak van egy különleges erőnk, az örök magyarság szellemi védőpajzsa. Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus, miniszterelnök-helyettes (Napló, március 16.)


Fotó: Kummer János

Ultraliberálisból lett olyan ember, aki naphosszat hányja magára a keresztet. Aczél Endre újságíró Orbán Viktorról (Népszava, március 17.)

 

Az idegen hódítók érdekeit kiszolgáló politikai pártok Magyarországon húsz éven át garázdálkodtak az ország érdekei ellen. Csapó Endre ausztráliai újságíró (Magyar Hírlap, március 17.)

 

Mi is benne voltunk a Tocsik-ügyben. Horn Gábor liberális politikus (HVG Online, március 17.)

 

Az a párt, amelyik nem áll be a civil összefogás mögé, az elbukott. Juhász Péter, a Milla Facebook-csoport szervezője (Vasárnapi Hírek, március 18.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik