Belföld

Nézze meg kik kaptak kitüntetést március 15-én!

A Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést dr. Dézsi Csaba András kapta.

MAGYAR ÉRDEMREND TISZTIKERESZT

dr. Dézsi Csaba Andrásnak, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosának, a Széchenyi István Egyetem egyetemi magántanárának.

Kiemelkedő zeneszerzői, zenei rendezői tevékenységéért

ERKEL FERENC-DÍJBAN részesült:

Olsvay Endre zeneszerző, zongoraművész, a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézete főiskolai docense. Oktatott tárgyai: zeneelmélet, szolfézs, partitúraismeret.

Magyarország Érdemes Művésze díjat adtak át

Lugossy Mária Munkácsy Mihály-díjas érem- és szobrászművésznek, aki az egykori aulában 1973. január elején avatott, iparművészetileg is számon tartott sárgaréz óra alkotója. A műalkotás ma a „B” épület földszintjét díszíti. Lugossy Mária iparművész mellett a mű alkotója volt Ruprich Péter villamosmérnök. Az óránként megszólaló szignál – ami ma már nem szól -Huszár Lajos zeneszerző műve.

Ybl-díjat vehetett át

Gelesz András, a Széchenyi István Egyetem új épületeinek vezető tervezője. „A Gelesz és Lenzsér Kft. vezető tervezője személyiségében tükröződik az építész-alkotó karakter kettőssége, a humán és reálszférában való párhuzamos, egymással szimbiózisban lévő gondolkodás. “Szakmai elhivatottsága és professzionalitása már évek óta méltóvá teszi őt az Ybl-díjra” – írta róla a pályatárs, Zoboki Gábor.

Ajánlott videó