Belföld

Magas állami kitüntetést kaptak Fejér megyeiek

Kossuth Nagydíjban részesült Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő, és Kossuth–díjat kapott Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekes.

A március 15-e alkalmából rendezett központi állami ünnepségeken a Fejér megyeiek közül többen magas állami kitüntetéseket vehettek át.

Kossuth Nagydíjban részesült Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő, író, Fejér megye Díszpolgára a magyar irodalom megújításához való tevőleges hozzájárulásáért, gazdag képvilágú költészetünk hagyományainak megőrzéséért és továbbviteléért, közösségi elkötelezettségű, csodálatos verseiért, sokoldalú és műfaj gazdag irodalmi munkásságáért, a magyarság szellemi összetartozás-tudatának ápolásáért, példaértékű életútja elismeréseként.

Kossuth–díjat kapott Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekes az operairodalom szoprán szerepeinek emlékezetes, magával ragadó megformálásáért, a világ legjelentősebb operaszínpadait is meghódító, közönségét itthon és külföldön egyaránt fantasztikus zenei élménnyel megajándékozó előadó-művészetéért.

Kimagasló színvonalú munkájuk elismeréseként, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma ünnepségén a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitűntetésben részesült Károlyi György, a Károlyi József Alapítvány alapítója. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitűntetésben részesült Demeter Vilmos nyugalmazott középiskolai testnevelő tanár, és Nagy Benedek szobrászművész, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetetésben részesült Gelencsér Ferenc, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum fotóművésze.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ünnepségén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke.

A Belügyminisztérium ünnepségén a Magyar Bronz Érdemkereszt katonai tagozatát kapta Steirerné Zsömbör Mária bv. törzszászlós, a Pálhalmai Agrospeciál Mezőgazdasági Termelő, Értékesítő és Szolgáltató Kft. kiemelt művezetője.

A Vidékfejlesztési Minisztérium ünnepségén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetetésben részesült a tordasi Németh Ildikó, a Sajnovics János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgató-helyettese, a művészeti iskola vezetője, és Právetz Antal, a Csákvári Erdészet igazgatója. A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetetésben részesült Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. ügyvezető igazgatója. Ujhelyi Imre díjjal ismerték el Konrád Istvánné óbaroki gazdálkodót, a Magyar Piac Szövetkezet elnökét, valamint Életfa Emlékplakettet kapott Bognár Miklós, a VADEX Mezőföldi Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője, volt megyei képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik