Belföld

Infó guruk randevúja Győrben

Összejöttek, hogy a virtuális világról elmélkedjenek. A Széchenyi István Egyetemen ifjú informatikus hallgatók versenyeznek az elkövetkező napokban.

9 felsőoktatási intézményből, 38 hallgató látogatott el a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Mérnök- és Gazdaságinformatikus Szakbizottságának 3 napos rendezvényére. Az Informatika Szakos Hallgatók Országos Konferenciáját Dr. Rechnitzer János, a campus rektorhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy az informatika olyan, mint az immunrendszer, egyszerűen szükségünk van rá. „Ez a terület minden szempontból meghatározza az egyetemünk életét, hiszen ez az egyik szakirányunk, másrészt pedig enélkül nem is működhet ma már egy modern intézmény. A számítástechnika az életnek egy meghatározó infrastruktúrája, és azontúl, hogy egy szolgáltatás, és egy szervezet, egyfajta életmód is” – hangsúlyozta a rektorhelyettes.

A rendezvény elsődleges célja az, hogy az országban informatikát tanuló egyetemisták között létrejöjjön egy jól működő kapcsolat amiből profitálhatnak, hiszen így megoszthatják egymással tapasztalataikat és bővíthetik a virtuális világról szerzett tudásukat.

A találkozón a szakmai előadások mellett, egy web-programozáshoz kapcsolódó versenyen is részt vesznek a hallgatók, melyet a Pentatrade Kft. állított össze. A vetélkedő eredményhirdetését szerdán, a Bridge-ben tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik