Belföld

Győr Díszpolgára lett a Széchenyi István Egyetem

A győri közgyűlés Díszpolgári címet adományozott a Széchenyi István Egyetemnek.

Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése a Széchenyi István Egyetemnek „a dinamikus fejlődést biztosító, elkötelezett munkájáért, amellyel hozzájárult a város és a térség gazdasági, oktatási és tudományos életének fejlődéséhez, s a meghatározó közéleti szerepvállalás” elismeréseként Díszpolgári címet adományozott.

A Díszpolgári címet 2012. március 15-én, Győr Megyei Jogú Város Közgyűlésének ünnepi ülésén a Széchenyi István Egyetem oktatói karának egyik legfiatalabb tagja, dr. Kuczmann Miklós egyetemi docens, az Automatizálási Tanszék vezetője és Májer Eszter Petra, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke vette át.

A város legrangosabb elismerése adományozásának indoklása szerint: „A Széchenyi István Egyetem 1970 óta – az építkezés megkezdése óta – van jelen a Város életében. A kezdetben a közlekedés és a távközlés területén működő intézmény – Győr városa és a győri gazdaság hathatós támogatásával – fokozatosan szélesítette képzési potenciálját és beteljesítette a győri polgárok évszázados álmát, 2002. január elsejétől egyetemi rangot kapott. Oktatási és tudományos tevékenysége mellett példamutató az a társadalmi kötelezettségvállalás, amellyel részt vesz a város közéletében. Az intézmény nyitott, a város polgárai részére számos sport, kulturális, tudományos rendezvényt kínál – gazdagítva a város életét. Az intézmény töretlen fejlődése, eredményei, az utóbbi évek jelentős beruházásai Győr-Révfaluban egy 21. századi tudásközpontot teremtettek, amely jelentősen hozzájárul a város és a régió gazdasági fejlődéséhez is. A Széchenyi István Egyetemnek egyre nagyobb szerepe van abban, hogy „A jövő Győrben épül.”

– Az oktatók közül engem ért a megtiszteltetés, hallgatóink közül az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökét, hogy mi vehetjük át a nagybecsű elismerést. Szeretném megjegyezni, hogy egyetemünkön több mint hatszáz dolgozó tevékenykedik és több mint tízezer hallgatónk van, akik a szakok nagy spektrumán tanulnak. Természetesen a teljes gárdának szól a díj. A nagybecsű díj átvétele után rendkívül sok dolgunk lesz, még többet kell, hogy megtegyünk annak érdekében, hogy a jövőben is rászolgálhassunk a díjra. Az egyetem vezetése és a kollégák nevében tisztelettel köszönjük a rangos elismerést – mondta Győr Megyei Jogú Város ünnepi közgyűlésén dr. Kuczmann Miklós tanszékvezető egyetemi docens.

A március 15-i díszközgyűlésen Díszpolgári címet kapott az egyetem tevékenységének jeles támogatója, Gasztonyi László, a Vill-Korr Hungária ügyvezetője, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó és volt játékvezető, valamint a Széchenyi István Egyetem. Pro Urbe-díjas lett az Első Győri Lions Club – a díjat az elnök, dr. Ablonczyné Mihályka Lívia tanszékvezető egyetemi docens vette át – , a Lurkó Alapítvány és az egyetem megannyi történésének krónikása, Matusz Károly fotóriporter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik