Belföld

Gazdálkodni tanítják az állami gondozottakat

16-20 év közötti fiatalok képzéséhez egyedülálló programot indít a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület és az fehérvári OTP Bank.

Márciustól májusig havi rendszerességgel egy-egy csoportot fogadnak az Ősz utcai OTP Bankban zárás után a dolgozók. A 20-25 fős csoport a banki műveleteket gyakorolhatja. Rövid elméleti oktatás után a gyerekek az ügyfélhívón keresztül eljutnak a saját banki ügyintézőjükhöz. Ott egyebek között megtanulják a bankszámlanyitást, a bankkártyák használatát, megismerik a megtakarítási lehetőségeket, köztük az önálló lakáshoz jutás takarékosságának különböző formáit – mondta a Fehérvár24-nek Janó Andorné, a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület elnöke.

A bank dolgozói önként maradnak munkahelyükön, és vendégül is látják a gyerekeket. Nemcsak szendvicsekkel, hanem otthon sütött süteményekkel is készülnek. Ezekből a gyerekek kóstolót vihetnek a gyermekotthonokba társaiknak.

A bank alkalmazottjai ezen túl papírgyűjtést is szerveznek, a bevételből pedig élelmiszercsomagokat vásárolnak a gyerekeknek.

Az első látogatást a bankban március 23-án 16 órakor tartják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik