Belföld

Fellármázza Európát Gyurcsány pártja

Egy fideszes javaslat miatt panaszkodnak, amely megakadályozná a Demokratikus Koalíciót abban, hogy parlamenti frakciót alakítson.

A párt ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba kijelentette: az alkotmánnyal és a jogalkotási törvénnyel is ellentétes a fideszes Lázár János és Gulyás Gergely indítványa.

Ez ugyanis visszamenőleges hatállyal fosztaná meg a Demokratikus Koalíciót a frakcióalakítástól, miután a képviselőcsoport áprilisi létrehozását az alkotmányügyi bizottság tavaly novemberi állásfoglalása lehetővé tette.

Kifogásaikat levélben jelezték az Európai Parlament elnökének és frakcióvezetőinek, az Európa Tanács főtitkárának és a Budapestre akkreditált nagyköveteknek. Ha pedig a Ház elfogadja a törvényjavaslatot, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Molnár Csaba megjegyezte: az előterjesztést a hatalom elvesztésétől félő Orbán Viktor “beteges rettegése” szülte, és azt mutatja, hogy a miniszterelnök változatlanul Gyurcsány Ferencet tekinti fő ellenfelének.

Kórosan eltúlzott önbizalom

A Fidesz szóvivője szerint nincs ma Magyarországon olyan politikai vezető, akinek félnie kellene egy “egyszázalékos töredékpárttól és annak bukott vezetőjétől”.

Selmeczi Gabriella hozzátette: Molnár Csaba nyilatkozata igazolja, hogy “a kórosan eltúlzott önbizalom lehetetlenné teszi az ember lényeglátását”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik