Belföld

Súlyosan megsérült egy önkormányzati képviselő

Súlyos sérülésekkel kórházba került Szakály Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő; az esetről két szombathelyi internetes oldal is hírt adott, a sérülés okáról azonban egymástól eltérően számoltak be.

A Nyugat.hu eddig hivatalosan meg nem erősített információja szerint a képviselő szombat éjszaka egy szórakozóhely előtt kirobbant verekedésbe keveredett, amelynek áldozata lett. A hírportál cikke szerint Szakály Gábornak az állkapcsa és karja is eltört.

A Frisss.hu viszont – szintén egy szemtanú elmondása alapján – úgy tudja, hogy a képviselő a szórakozóhelyről kilépve átkarolta a nála jóval magasabb ismerősét, aki véletlenül a földre rántotta a politikust. Szakály az esés következtében felkarcsont törést szenvedett, ezért kórházba szállították és megműtötték. A portál egy olyan fényképet mellékelt rövid írásához, amelyen a kórházi ágyában fekvő képviselő arca láthatóan sértetlen.

A Nyugat.hu emlékeztetett arra, hogy Szakály Gábornak öt évvel ezelőtt volt egy hasonló ügye az európai parlamenti választások kampányában, amikor plakátragasztás közben az egyik MSZP-s aktivistával verekedett össze. Garázdaság és testi sértés miatt vádat emeltek ellene, a bíróság pedig másodfokon próbára bocsátotta. (A 2010 októberében született jogerős ítélet egy évi próbaidőről rendelkezett, amelynek hatálya tavaly októberben lejárt.)

Az MTI Vas megyei tudósítója vasárnap este telefonon többször is kereste a képviselőt, de nem sikerült elérnie. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik