Belföld

Jön a toroson a „Böllérnap”

Böllércsapatok disznótoros ételeket készítenek, pálinkás malacbúcsúztatót tartanak, miközben vendégül látják az arra járókat, szombaton.

Március 15-én megkezdődött az első fehérvári Toros és pálinkafesztivál. A „Torkoskodó csütörtök” kedvezményes pecsenyés finomságokkal már lezajlott, és pénteken nagy sikerrel mutatkoztak be a pálinka különlegességek.

Szombaton a lecsófesztiválhoz hasonlóan székesfehérvári vállalkozások, szervezetek, baráti társaságok versenyeztethetik a helyszínen készített toros tálaikat. Egész napos színpadi programok szórakoztatják a közönséget, a program este toros tálak sorsolásával, valamint Roy & Ádám koncerttel ér véget.

Vasárnap Családok napjával zárul a fesztivál. Az utolsó napon a szervezők igyekeznek a gyerekek kedvében járni, számos színpadi produkcióval szórakoztatják őket. Erre a napra is jut majd azonban verseny, ezúttal a családok káposztafőző versenyét hirdették meg. Ismét lesz kóstoló toros ételekből, majd McHawer és a Teknő koncert zárja 18 órától a négynapos fesztivált.

A részletes program a www.szekesfehervar.hu-n megtalálható.

A Toros és pálinkafesztivált először rendezik meg Székesfehérváron, de a szervezők szeretnének a rendezvénnyel hagyományt teremteni. Az ötletgazda Kovács Antal, a Fehérvári Zenei Napok (FEZEN) főszervezője. Kovács Antal több tucat kistermelőt, élelmiszeripari feldolgozót, kereskedőt, valamint őstermelőt kért meg arra, hogy termékeikkel teremtsenek igazi disznótoros hangulatot a városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik