Belföld

Eljárás a Bank Centerbe behatoló tüntetők ellen

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szabálysértési eljárást indít a rendőrség, és kik ellen.

Szabálysértési eljárást kezdeményez a felelősökkel szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Bank Centernél történtekkel összefüggésben – tájékoztatta az MTI-t csütörtök késő este a BRFK szóvivője. Horváth Katalin Fanni további részleteket egyelőre nem közölt, így egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szabálysértési eljárás indulhat és hány fővel szemben

Az MTI munkatársának helyszíni beszámolója szerint kora este több mint százan – köztük Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetője – hatoltak be a Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének. A tüntetők vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből.

A rendőrség előzőleg közleményben tudatta: tizenhárom embert állítottak elő a fővárosi rendezvények helyszíneiről. Tíz embert garázdaság, egyet rendzavarás szabálysértése, egyet közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, további egy embert pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt. Egy emberrel szemben pedig gyülekezési joggal való visszaélés miatt kezdeményeznek szabálysértési eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik