Belföld

A közlekedés is ünnepel

Az ünnep és a hosszú hétvége miatt változik a közösségi közlekedés rendje.

A MÁV vonatai csütörtökön a szombati, pénteken és szombaton pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Vasárnaptól a megszokott menetrend lesz érvényben. A megnövekedő igények miatt a vasúttársaság a legnagyobb utasforgalmú vonalakon több kocsival közlekedteti szerelvényeit. A pénteki munkanap áthelyezése miatt jövő héten szombat is munkanap lesz, ezért a vonatok jövő pénteken a munkanapi, szombaton pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek.

Változik a Volán-társaságok menetrendje is az ünnepek miatt, szerdán a pénteki, csütörtöktől szombatig pedig a munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben. Jövő héten pénteken iskolai tanítási nap szerint, szombaton pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek a buszok.

A BKV Zrt. járatai az alábbi rend szerint közlekednek: március 15-én, csütörtökön ünnepi/hétvégi/vasárnapi menetrend szerint, március 16-án, pénteken szombati/hétvégi menetrend szerint; március 17-én, szombaton szombati/hétvégi; március 18-án, vasárnap vasárnapi/hétvégi menetrend szerint közlekednek a járatok.

Több villamos, autóbusz és trolibusz a megszokottól eltérő útvonalon szállítja az utasokat. A 2-es villamosok a Kossuth Lajos tér lezárása miatt üzemkezdettől várhatóan este 7 óráig csak a Vágóhíd és a Boráros tér között járnak, a Boráros tér és a Jászai Mari tér között villamospótló buszokkal lehet utazni.

A 47-es és 49-es villamosokat reggel 8 és 10.30 között a Múzeum körút lezárása miatt a Batthyány tér felé terelik. A Kiskörútra a Szent Gellért térről a 7-es vagy a 173-as autóbusszal, a Batthyány térről pedig a 2-es metróval lehet eljutni.

A 7-es, 7E, 173-as és 173E autóbuszok  9.45 és 10.30 között a Fővám tér felé közlekednek, és a Blaha Lujza térnél térnek vissza szokásos útvonalukra. Ebben az időszakban a gyorsjáratok is megállnak a Szent Gellért téren. Délután fél 2-től este 7-ig hasonló módon kerüli el a 7-es buszcsalád az Erzsébet hidat.

A rendezvények miatt módosított útvonalon közlekedik a 70-es és 78-as trolibusz, továbbá az 5-ös, a 8-as, a 16-os és 16A jelzésű, a 86-os, a 105-ös, a 109-es, a 112-es, a 115-ös, valamint a 178-as autóbusz. A részletes információk megtekinthetők a BKV honlapján (www.bkv.hu).

Pótlóbuszok járnak a szentendrei és a cinkotai HÉV egy-egy szakaszán

Pótlóbuszok szállítják az utasokat péntektől vasárnapig karbantartási munkák miatt a szentendrei és a cinkotai HÉV egy-egy szakaszán – közölte a BKV. Az 5-ös (szentendrei) HÉV vonalán H6-os jelzéssel a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek a pótlóbuszok. Az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő csomópont könnyebb elérése érdekében H5A jelzéssel is közlekedik egy járat, amely Békásmegyertől az Árpád hídi metróállomásig jár.

A Szentendrei úti HÉV-átjáró átépítése miatt egyik HÉV-pótló járat sem a megszokott útvonalon közlekedik, ezért a Csillaghegy megállóhelyük nem a Szentendrei úton, hanem Békásmegyer felé az Ürömi úton, a Batthyány tér, illetve az Árpád híd felé pedig a Mátyás király úton lesz.

A 8-as (gödöllői) HÉV vonalán az Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedő HÉV-szerelvények csak Cinkotáig járnak, onnan két járattal lehet Gödöllőre eljutni. A H8E Kórház jelű buszok közvetlen gyorsjáratként közlekednek Gödöllő és Cinkota között a 3-as főúton Kistarcsa, kórház érintésével, a H8E Auchan jelű buszok szintén a 3-as főúton az Auchan Liget áruház érintésével jutnak el Gödöllőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik