Belföld

Rockkal a tavaszba

Vérpezsdítő dallamok, forradalom, szabadság, na és persze szerelem. Győrben Varga Miklóssal és a Magyarock Dalszínház társulatával indult a tavasz.

Március 15-én, a nemzeti identitás kiemelkedő ünnepével egy időben, elindult a megyeszékhelyen a Tavaszi Fesztivál programsorozata. Csütörtök este Kormorán – Páskándi Géza: A költő visszatér című rockoperáját hallgathatták meg a győriek. Természetesen a darab története szorosan kapcsolódik 1848-49 történelmi eseményeihez. A cselekmény 1860-ban játszódik, egy magyarországi börtönben, ahol az ott raboskodó vándorszínészek idézik fel a forradalom és szabadságharc emlékezetes momentumait.

A Városház téren felállított színpadon a Magyarock Dalszínház társulata, Varga Miklós főszereplésével látványos előadással kápráztatta el a publikumot, és nem utolsó sorban fülbemászó dallamokkal, amelyeket a közönség soraiban már többen ismerősen dúdoltak.

A rockopera pedig hírnöke a ritmusban gazdag tavasznak, hiszen a zenei programok szombaton, Rúzsa Magdi Richter-teremben tartott koncertjével tovább robognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik