Belföld

Nézzen be a csodák palotájába!

Március 15-én a nagyközönség előtt is megnyitotta csodás kapuit a Mobilis. Az első napon egymást követték a látogatók.

Hosszú évek eredményes munkája után csütörtökön hivatalosan is megnyílt Győr kiállítási központja, a Mobilis. A játszóház 74 interaktív berendezéssel mutatja be, az elsősorban a járműiparban tapasztalható természeti csodákat.

A 2 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés már az első napon óriási népszerűségnek örvendett, ami természetesen köszönhető annak is, hogy különböző kísérleteket is bemutattak a Látványlaborban a szakemberek. Volt például üveg muzsika, egy lufit leöntöttek nitrogénnel, de az épület tetején a vizes rakétát és a tűzfelhő fújást is izgatottan figyelték a kíváncsiskodók. „Igyekszünk minél színesebb műsorral kedveskedni vendégeinknek, és úgy látom nemcsak a kicsik, hanem a felnőttek is nyitottak ezekre a kísérletekre. A jövőben napi négyszer rendezünk majd hasonló bemutatókat, de már most tervezzük azt is, hogy a nyári szünidőben fizikai-kémiai tábort szervezünk majd a gyermekeknek. Visszajelzések alapján ugyanis erre óriási igény mutatkozik” – mondta a Győr24-nek Mészáros Péter, a Mobilis szakmai és módszertani vezetője.

A nyitónapon a kísérletek mellett a Mobilis kiállítóterében is zajlott az élet, a Londonban készült masinák minden generáció képviselőjét játékra csábították.

A különleges kialakítású központ a jövőben, kedd kivételével minden nap fogadja a műszaki életpálya, a tudományok és a sosem látott próbatételek iránt érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik