Belföld

Tavaszias idő lesz az ünnepi hétvégén

Országszerte kellemes meleg, csapadékmentes idő lesz a csütörtöki nemzeti ünnepnapon és a hosszú hétvégén.

Pátkai Zsolt elmondta: csütörtökön napsütéses és felhős területek egyaránt lesznek az országban: míg nyugaton, a Dunántúlon napos, addig keleten és az ország középső részén inkább felhős időre lehet számítani. Csapadék sehol sem várható – tette hozzá.

A hajnali órák alapvetően fagymentesek lesznek, délutánra pedig országosan 8-15 Celsius-fokra melegszik a hőmérséklet. A meteorológus kitért arra: Budapesten délelőtt szeles lesz az időjárás, ám délutánra mérséklődik a légmozgás. A fővárosban kevés felhőre, sok napsütésre és 14 fokos hőmérsékletre lehet számítani a nap folyamán.

A háromnapos hétvégéről Pátkai Zsolt elmondta: csütörtökhöz hasonlóan tavaszias, derült, napos, csapadékmentes lesz az időjárás, folyamatosan emelkedő hőmérséklettel. Pénteken 14-20 fokra, szombaton és vasárnap pedig 18-23 fokra is felmelegszik nappal a hőmérséklet.

A hétvégén emiatt akár a 23,2 fokos napi hőmérsékleti rekord is megdőlhet. A Dunántúlon ezekben a napokban akár viharossá is fokozódó északi szél fúj majd, a meteorológus szerint azonban ezzel együtt is kimondottan jó kirándulóidő várható a hosszú hétvégén.

Ajánlott videó