Belföld

A Békemenetről kérdezősködik az MSZP

Az ellenzéki párt a többi között arra kíváncsi, hogy mekkora a cech és ki állja.

Az MSZP Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, valamint Bayer Zsolt újságíróhoz címezte kérdéseit. A párt tudni szeretné azt, „kerül-e közpénz a békemenetre buszoztatott polgárok költségeinek megtérítésébe”. Továbbá azt, hogy “ki fizeti a Békemenet plakátjait, a Békemeneten részt vevő vidékiek, külföldiek utaztatását, szállását, ellátását”.

Arra is választ várnak, “minek köszönhető, hogy a Békemenet szervezésében főszerepet vállaló jobboldali médiumokban drasztikusan megnőttek a fideszes vezetés alatt álló állami intézmények reklámjai az első Békemenet időszakában”.

A szocialisták szerint már a korábbi Békemenetet is beárnyékolta annak gyanúja, hogy az kormánytámogatással jött létre, sőt közpénz is szerepet játszott annak létrejöttében, így elvárják, hogy a szervezők és a kormány tisztázza a felmerült gyanúkat.

A párt “véletlenszerű egybeesésként” említi, hogy “március 15-én fél kettőkor egy időben indul el a kormánnyal szimpatizáló állampolgárok teljes mértékben a kormánytól függetlenül szerveződő Békemenete, és a közigazgatási minisztérium ugyanonnan ugyanoda tartó ünnepi menete”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik