Belföld

Záporoztak a díjak a győri sajtónapon

A modern Leier City Center épülete méltó helyszíne volt a nagy hagyományokkal bíró győri sajtónapnak. A kitüntetések ezúttal sem maradhattak el.

Március idusán, a szabad sajtó napja alkalmából évről-évre összegyűlnek a média győri munkatársai, hogy együtt emlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történéseire, áldozataira és történelmi eredményeire. Országszerte, így a kisalföldi megyeszékhelyen is ezekben a napokban ünnepeljük a sajtó képviselőit is, azokat a hírvivőket, akik mindennapos munkájuk során a lakosság hiteles tájékoztatására törekednek. Az újságírók ezúttal március 13-án találkoztak, a megemlékezés pedig a Rát Mátyás téri emlékmű megkoszorúzásával kezdődött, ahonnan a sajtósok átvonultak az egykori laktanyaépületbe, a ma már Leier City Centerként tündöklő irodaházba.

Elő-díj és tapsvihar

Az ünnepség kezdetén a Győri Tulipános Általános Iskola diákjainak műsorát láthatták a megjelentek, majd következhetett a díjak átadása. Simon Róbert Balázs, alpolgármester elsőként azokat az újságírókat köszöntötte, akik majd a március 15-i díszközgyűlésen vehetik át kitüntetésüket. Névszerint Szigethy Teodóra (Győrplusz), Szeitz Tibor (Kisalföld), és az idén Pro Urbe díjas Matusz Károly (MTI) fogadhatta a kollégák elismerő tapsviharát.

A képen: Kárpát Zsolt, Kiss Szimóna, Kocsis Tünde, Takács Árpád

A hírek ászai 2012-ben

A rendezvényen az E-ON Minőségi Újságírói elismerését Kárpát Zsolt, az Oxygen Media munkatársa kapta. A Média 2003 Alapítvány a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is díjazott egy, már hosszú évtizedek óta a szakmában jeleskedő sajtóst, és egy ifjú tehetséget. Előbbi Takáts Árpád, míg utóbbi Kiss Szimóna, a Kisalföld napilap újságírója lett. A Győri Médiaklub oklevelét immár harmadik alkalommal nyújtották át, 2012-ben a megyei rendőr-főkapitányságon több mint 20 éve szóvivőként bizonyító alezredes, Kocsis Tünde érdemelte ki az elismerést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik