Belföld

Schmitt Pál: Nem fütyülhetek

Az év tizedik hete az EU-ellenes beszólások jegyében telt el. Szó esett vidéki kócerájról és horgászklubról, az alkotmányos államcsínyről és az irányított demokráciáról, a parlamentben ágáló kocsmatöltelékekről és a fütyülő egyharmadról. Dumagyűjtemény.

A demokrácia a forma, a tartalom a kereszténység. Kövér László Fidesz-politikus (Napló, március 5.)

 

Orbán Viktor az a kivételes politikus, akit nem a hatalom tett tönkre, hanem a hatalom elvesztése. Debreczeni József közíró (HVG Online, március 5.)

 

Minél kisebb egy színész, annál többet követel, és minél nagyobb, annál többet ad. Szabó István filmrendező (Kultúra.hu, március 5.)

 

Ahol zsarnokság van, ott két bűnös van: a zsarnok és az alattvaló. Kertész Ákos író (Népszava, március 6.)

 

Ha elindul a szembenézési folyamat, akkor visszanyeri morális erejét az ellenzék. Fodor Gábor liberális politikus (ATV, március 6.)

 

Alapos a gyanú arra, hogy kiépült a kizárólagos közhatalom-birtokláson alapuló hatalomgyakorlás rendszere. Ezt a köznyelv államcsínynek nevezi. Vörös Imre alkotmányjogász (HVG, március 7.)

 

A világ szégyene, hogy az Országházban repked a „Takaroggyá!” és a „szarházi”. Hát nincs, aki rendre intené az öltönyös kocsmatöltelékeket? Klecska Ernő újságíró (Fejér Megyei Hírlap, március 7.)

 

Mintha a politika kínosnak tartaná, hogy észrevételeivel esetleg megsérti az újnácik személyiségi jogait. Szinetár Miklós rendező (168 Óra, március 8.)

 

Szó sincs diktatúráról Magyarországon, felesleges ezzel riogatni. Irányított demokráciától beszélhetünk. Kéri László politológus (Zalai Hírlap, március 8.)

 

Én magam is szeretném tudni, hogy tulajdonképpen mi a baj a magyar kormánnyal. Varga Mihály Fidesz-politikus (Echo TV, március 8.)

 

Ezzel a bürokratikus gondolkodásmóddal nemhogy egy európai gazdaságot, de egy vidéki kócerájt sem lehetne eligazgatni. Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottságról (Privátbankár.hu, 2012. március 8.)

 

Adott esetben az Európai Bizottság egyáltalán nem komolyabb szervezet, mint egy vidéki horgászklub vezetése. Kósa Lajos Fidesz-politikus (Hír TV, március 9.)

 

Ha az egyharmad fütyül, akkor arra én nem fütyülhetek. Schmitt Pál köztársasági elnök (Magyar Távirati Iroda, március 9.)

 

Nemhogy kerekasztal, egy árva talkshow sincs, ahol leülnének rendszeresen megbeszélni, hogyan is fogják legyőzni a kisgömböcöt. Tóta W. Árpád újságíró az ellenzékről (HVG Online, március 9.)

 

Legújabban náci és fasiszta vagyok, mert azt mertem mondani, mi a rabtartóinknak a láncán úgy függünk, hogy adagolják a pénzt. Bábel Balázs kalocsai érsek (Népszabadság, március 10.)

 

Ugyanaz a feladat, csak az eszköz más. Gajdics Ottó újságíró a Magyar Nemzetről, a Hír TV-ről és a Lánchíd Rádióról (Magyar Nemzet, március 10.)


A 99 éves néni hamarabb volt ott, mint Szlovákia. Kálomista Gábor filmproducer Tamás Aladárné rimaszombati tanítónőről (Hír TV, március 10.)

 

A lovaglásnál az a nagy lutri, hogy mindig más lóra kell ülni. Marosi Ádám öttusa világbajnok (Vasárnapi Hírek, március 11.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik