Belföld

Rock and roll szárnyán a győri színészek

Rendhagyó énekórára várta a Győri Nemzeti Színház művészeit Fenyő Miklós. A rock and roll fenegyereke a vérpezsdítő zenék fontosságát is hangsúlyozta.

A rock and roll egy életérzés, ami kifordítja a világot a négy sarkából” – így kezdte a győri művészek oktatását Fenyő Miklós, aki a teátrum új darabja, az Aranycsapat kapcsán érkezett Győrbe. A neves énekes ugyanis nemcsak alkotója, de az egyik szereplője is, az áprilisban debütáló musicalnek. „Itt most nem musicalt, hanem rock and rollt kell énekelnünk. Tartanunk kell a hangsúlyt, nem pedig elharapni, mert ettől döglik a légy. Amikor megindul a láb, amikor elrabol a ritmus, az azt jelenti, hogy jó a zenekar, jó az énekes, vagyis a rock and roll él” – mesélte nagy lelkesedéssel a társulat tagjainak az előadóművész. Fenyő Miklós hozzátette ez a műfaj olyan, mint egy akcentus, és most ezt az akcentust kell elsajátítaniuk a színészeknek.

Venczel-Kovács Zoltán a darabban Karajt játszó művész a Győr24-nek elmondta, hogy nagyon örültek ennek a különleges találkozónak, hiszen nagyon sok hasznos tanácsot kaphattak a rock and roll magyar királyától.

Az ’50-es években játszódó, felejthetetlen angol-magyar mérkőzést bemutató zenés őrületet, április 14-én láthatja először a győri közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik