Belföld

Sikeres az aláírásgyűjtés Fejérben

Az LMP egy hét alatt a megyében a népszavazáshoz szükséges aláírások 30 %-át gyűjtötte össze.

A megyében összesen 7 ezer aláírás összegyűjtését tervezték, ennek 30 százaléka jött össze az első héten. Arányában olyan sikeres a kezdeményezésük itt, mint országosan. A 19 megyében eddig 30 ezer aláírás gyűlt össze, 10 ezerrel több, mint tervezték- tudta meg a Fehérvár24 Szabó Zsolt dunaújvárosi önkormányzati képviselőtől.

Szabó Zsolt hozzátette: „Ez azt mutatja, hogy az embereknek igénye van arra, hogy nemet mondjanak a kiszolgáltatottságra.”

A képviselő hangsúlyozta: Töretlen erővel folytatják az aláírásgyűjtést április 2-ig. Aki eddig nem írta alá az íveket, azt arra kérik, tegye ezt meg, és ha akar váljon önkéntes gyűjtővé. Ehhez bejelentkezhet Facebookon, vagy  ha regisztrál a www.nepszavazas2012.hu-n, akkor felveszik vele a kapcsolatot.

Az LMP március 5-én négy kérdésben kezdett országos aláírásgyűjtést. Azt szeretnénk, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon; hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról emeljék vissza a korábbi 260 napra; hogy ne lehessen 100 napnál hosszabb próbaidőt kikötni; és végül azt, hogy a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

Amennyiben az Alkotmánybíróság pozitívan dönt nyugdíjügyi beadványunkról, akkor azonnal elkezdődik a gyűjtés arról is, hogy a korábban megszerzett nyugdíjjogosultságokat ne lehessen elvenni.

Székesfehérváron az Alba Plaza előtt, Dunaújvárosban a Dózsa mozi előtt gyűjti a párt az aláírásokat 14-18 óráig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik