Belföld

Három bűnbanda bukott le Sárkeresztúron

A rendőrök és a polgárőrök remélik, hogy ezzel véget vetettek a kis faluban a bűncselekményhullámnak, mert a két és fél ezres lakosú, amúgy csendesnek mondható fejér megyei településen március eleje óta egyre több lopás történt- közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A sárbogárdi rendőrök vasárnap este őrizetbe vettek egy 39 és egy 29 éves sárkeresztúri férfit, akik feltehetően betörtek az egyik lakásba és onnan 150 ezer forint értékben loptak el különböző használati tárgyakat. A két férfi kihallgatása során elismerte a betörést.

Vasárnap éjjel egy másik ház udvaráról loptak el egy kerékpárt és egy építési talicskát. Hétfőn este pedig a Szegfű utca egyik házába surrantak be. A Szegfű utcai lakos látta a tetteseket, és a besurranókat egy polgárőr is észrevette. A polgárőr az autója reflektorával rájuk világított, így elmenekültek, és az előző házban lopott kerékpárt ijedtükben hátrahagyták.

Azonosítani is tudták a szemtanúk az egyik tolvajt, így a sárbogárdi nyomozók a lakásán elfogták, őrizetbe vették, és kihallgatták. Jelenleg folyamatban van vele szemben a büntetőeljárás. Társait a rendőrök még keresik, és vizsgálják, milyen bűncselekmény elkövetésével hozhatók összefüggésbe még.

A harmadik banda keddre virradóra az egyik ház udvaráról lopott el 25 tyúkot. A szemfüles falubeliek azonban a ház közelében felfigyeltek egy férfire, akit a rendőröknek sikerült elfogniuk. Miután előállították kiderült: míg társai összeszedték a tyúkokat, addig ő azt figyelte, nem jön –e arra valaki. A 22 éves szintén helyi férfit gyanúsítottként kihallgatták, társait még keresi a rendőrség.    

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik