Belföld

Furfangosan tiltják be a hallgatói fórumot

Jövő szerdán fórumot tartana a Hallgatói Hálózat az ELTE bölcsészkarán, ám a dékán - bár a betiltás szót nem mondta ki -, mégis meg akarja akadályozni a rendezvényt. A dékáni hivatal cáfol.

Dezső Tamás dékán álláspontja szerint, a Hallgatói Hálózat csak akkor jelenhet meg az egyetemen, ha nem írja ki a nevét, továbbá nem mondja meg, hol lesz az esemény – tudta meg a HIR24. Ahogy informátorunk fogalmazott, ha egy rendezvényt nem lehet meghirdetni, az a betiltás mai, furfangos formája. A dékáni tiltásról nincs dokumentum, azt csak szóban közölte Dezső Tamás. Mint egy forrásunk fogalmazott, a dékán hivatalosan soha nem ad ki ilyen dokumentumokat, inkább a kádárista mismásolást szereti, amiről nincs semmilyen papír.

A dékáni titkárság lapunknak ugyanakkor azt mondta, hogy a hallgatók írásos formában még nem keresték meg őket, noha ez az útja-módja a terembérlésnek. Arra a kérdésünkre, hogy szóban sem tiltotta-e le a dékán a fórumot, akár oly módon is, hogy nem lehet meghirdetni azt, a válasz ugyanaz volt: írásos megkeresés nem érkezett. Azt nem cáfolták, hogy szóban volt előzetes egyeztetés.

A történet itt nem ért véget, ugyanis a – leginkább a BTK problémáiról szóló – fórumhoz kapcsolódott az Oktatói Hálózat (OHA) is. Most egyfajta toborzás folyik. Mint írják, az utolsó esély az lenne, ha az OHA BTK-s tagjai s minden más szimpatizáns megjelenne a helyszínen, mert „a tekintély az egyetlen, ami előtt meghajlik ez a derék ember”.

Egy oktató úgy fogalmazott lapunknak, hogy a dékán – hasonlóan sok más egyetemi vezetőhöz – a hallgatókat taknyos hülyegyereknek tartja, akiket csak úgy ki lehet penderíteni az egyetemről, de talán az akadémikusokkal, egyetemi tanárokkal és docensekkel ezt nem meri megtenni. Az oktatóknak szóló körlevélben azt kérik, hogy minél többen jelenjenek meg az ülésen, mintegy támogatandó a HaHa kezdeményezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik