Belföld

Feketén dolgozó taxist buktattak le Szegeden

Egy feketén dolgozó, Magyarország és Szerbia határ menti térségében tevékenykedő taxist buktattak le a dél-alföldi adóellenőrök a nem szokványos ellenőrzések keretében.

Jegyinák Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális sajtóreferense kifejtette: az egyik revizor azt kérte a közismert “feketetaxistól”, hogy vigye el őt két társával együtt Szegedről Zentára. Amikor elindultak a határ felé, a sofőr azonnal közölte az ellenőrökkel: a határon szót ne ejtsenek arról, hogy pénzért szállítja őket, ha kérdezik, akkor ez csupán baráti szívesség.

A határhoz közeledve az utasokat telefonon egy hozzátartozójuk állítólagos rosszullétéről tájékoztatták – a taxi mögött haladó autóban ülő ellenőrtársuk hívta őket -, erre hivatkozva a revizorok a “taxi” visszafordítását kérték. A taxis utasaival visszatért Szegedre, az ellenőrök a belvárosban kiszálltak az autóból, kifizették a személyszállítás több ezer forintos díját, amelyről semmilyen bizonylatot nem kaptak.

Az ezt követően indult ellenőrzés során kiderült, hogy a nemzetközi vonalon szállító állítólagos taxis adószám kiváltása nélkül végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságot szabnak ki rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik