Belföld

Bezárják a Liszt Ferenc 1-et

A légitársaságokat már értesítették a költözésről, a munkásokat hivatalosan még nem. Volt olyan reptéri dolgozó, aki weboldalunkról tudta meg a hírt.

Bezárják és áttelepítik a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 1-es terminálját – erősítette meg a Lánchíd Rádió értesülését a Hír24-nek Hardy Mihály. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója hírportálunknak elmondta: értesítették a légitársaságokat a költözésről, a terminál bezárása pedig a közeljövőben megtörténhet. A Lánchíd Rádió szerint az áttelepítés áprilisban kezdődik és nyár elejére fejeződik be. A repülőtéren üzletet bérlő vállalkozóknak tartott tájékoztatón a döntést azzal indokolták, hogy a jelenlegi forgalomhoz elegendő egy terminál is.

Vízy András, a Főtaxi szóvivője szerdán az MTI-nek elmondta, a reptér hivatalos utasszállítását ellátó taxiszolgáltató még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről. Ők is csak a sajtóból értesültek a hírről. Vízy szerint a Főtaxi forgalmát nem befolyásolja a változtatás, hiszen az eddig három terminálra érkező utasok száma, most két terminálra – 2A és 2B – fog megérkezni.


Fotó: MTI / Földi Imre

A Hír24 riporterének a reptér dolgozói elmondták, szeptemberig nem lesz komolyabb változás a Liszt Ferencen. Legalábbis ők úgy tudják. Leépítés azonban minden bizonnyal lesz – bár erről hivatalos papírt még senki nem kapott, a Budapest Airport illetékesei már szóban közölték a tényt. Tegnap délután tartottak egy angolnyelvű tájékoztatót, melyet sokan nem is értettek. Olyan reptéri alkalmazottat is találtunk, aki weboldalunkról tudta meg, hogy bezárják a terminált, de olyat is, aki meglehetősen optimista: az ügyfélszolgálat munkatársai például remélik, hogy a jövőben is szükség lesz munkájukra.

A Budapest Airport egyik, neve elhallgatását kérő munkatársa a Hír24-nek elárulta, a cég néhány órán belül közleményt ad ki a fejleményekről.

Riporterünk szerint az 1-es terminálon most is nagy a tumultus, pedig az igazi “nagy üzem”, a nyári menetrend még csak 2-3 hét múlva indul be.

Felszállhat a Bluenose
Tegnap beszámoltunk a becsődölt Malév romjain civil kezdeményezésként formálódó, most éppen bluenose néven futó új légi „társaság”-ról. Erről bővebben itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik